Ο Μύλος του Παππά είναι ένα πενταόροφο κτίριο αλευροποιίας κατασκευασμένο το 1883 και βρίσκεται στην οδό Γεωργιάδου δίπλα από τα υπεραστικά ΚΤΕΛ και κάτω από το Φρούριο στην πόλη της Λάρισας. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίρια της Θεσσαλίας και παρόλο τις δύο καταστροφές που έχει υποστεί το 1920 και το 2001, με την τελευταία να καταστρέφει πολύτιμα ξύλινα μηχανήματα, σήμερα έχει αναστηλωθεί με σκοπό την μετατροπή του σε κτίσμα με πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα με παρουσιάσεις βιβλίων, διαμόρφωση χώρων βιβλιοθήκης, διενέργειας σεμιναρίων και παρουσιάσεων. Ακόμα με την δημιουργία αίθουσας Δημοτικού Συμβουλίου Εθιμοτυπίας θα λαμβάνουν χώρα οι επίσημες τελετές υποδοχής ξένων κυρίως αντιπροσωπειών.
Ο Μύλος του Παππά ξεκίνησε ως ατμόμυλος αλλά αργότερα με την πάροδο των χρόνων εκσυγχρονίστηκε σε βιομηχανικό κυλινδρόμυλο παράγοντας μεγάλες ποσότητες αλεύρων από σκληρό σιτάρι για την παραγωγή ζυμαρικών κατά την περίοδο της ακμής του από το 1927 έως το 1983 όπου και σταματά τη λειτουργία του.
Ο αύλειος χώρος πλέον γύρω από το βασικό και τα βοηθητικά κτίρια έχει διαμορφωθεί με πλακόστρωτο. Τα βοηθητικά κτίρια φιλοξενούν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας – Θεσσαλικό Θέατρο, το κουκλοθέατρο ”Τιριτόμπα”, το μουσείο κούκλας, τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, τα γραφεία της Φιλαρμονικής, το μοναδικό θερινό κινηματογράφο της πόλης και τη μουσική σκηνή ”Μύλος 1929”.