Το Β’ Αρχαιο Θέατρο της Λάρισας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Α’ Αρχαιο θέατρο στο κέντρο της πόλης της Λάρισας. Χρησιμοποιήθηκε και αυτό επίσης κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο αρκετά κοντά με το Α’ Θέατρο Λάρισας. Σώζονται δύο μαρμάρινες σειρές εδωλίων και το μεγάλο τμήμα της σκηνής και χρησιμοποιείται για κάποιες παραστάσεις.
Το Β’ αρχαίο Θέατρο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Εργατικής Πρωτομαγιάς και Ταγματάρχου Βελισσαρίου, κοντά στην κοίτη του Πηνειού που διασχίζει την πόλη της Λάρισας.
Η σκηνή του είναι τριμερής, με λίθινη κρηπίδα που σώζεται σε ύψος 0,60 μ., ενώ το ανώτερο τμήμα της Θα ήταν πλίνθινο και η στέγη ξύλινη. Πίσω από τη σκηνή υπήρχε περίβολος, που αποκαλύφθηκε σε μήκος 50,50 μ. Η δυτική πάροδος αποκαλύφθηκε σε μήκος 9 μ., ενώ η ανατολική έχει εν μέρει ανασκαφεί, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της βρίσκεται κάτω από σύγχρονο δρόμο.
Στο δυτικό τμήμα της ορχήστρας υπάρχει ένα βαθμιδωτό μαρμάρινο βάθρο, που πιθανόν ανήκει στη θυμέλη.
Το κοίλο χωρίζεται με δεκατέσσερις κλίμακες σε δεκατρείς κερκίδες, με δύο σειρές μαρμάρινων εδωλίων η καθεμιά. Οι λίθοι των εδωλίων προέρχονται από κάποιο αρχαιότερο, κατεστραμμένο οικοδόμημα, καθώς σε όλα τα εδώλια υπάρχουν απελευθερωτικές επιγραφές.
Χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από την ιστοσελίδα του Δήμου Λάρισας.
πηγη φωτογραφίας Δημος Λαρισαίων